На Полтавщині проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Полтавщині проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Полтавщині проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою  «Мігрант»

На виконання наказу МВС України від 30.01.2018  № 66 та доручення ДМС України від 05.02.2018 року № Д/19/1-18 на території Полтавської області у період з 05 лютого по 30 квітня 2018 року проводяться цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Операція спрямована на виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України та інших осіб, які порушують міграційне законодавство. До участі у заходах залучені працівники Головного Управління та територіальних підрозділів Національної поліції в Полтавській області, Управління патрульної поліції в м. Полтава, Управління служби безпеки України в Полтавській області та представники органів місцевого самоврядування. Спільними групами проводяться відпрацювання місць масового перебування громадян та здійснено перевірки адрес компактного проживання іноземних громадян.

У результаті проведених заходів виявлено 336 порушників міграційного законодавства України, з яких:

- 254 іноземних громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 203 КУпАП;

- 8 посадову особу притягнуто до відповідальності за правопорушення, передбачене ст. 204 КУпАП;

- 71 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення, передбачені ст. 205 КУпАП;

- 3 особи притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення, передбачені ст. 206 КУпАП.

Відносно виявлених 104 нелегальних мігрантів прийнято 94 рішень про примусове повернення з України, з яких 10 – з санкцією заборони в’їзду на територію України строком на три роки.

У відповідності до ст. 30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та ОБГ»  Управлінням ДМС України в Полтавській області прийнято 3 рішення про заборону в’їзду в Україну строком на 5 років.

Скорочено строк тимчасового перебування 8 іноземцям, які не мають підстав для проживання або тимчасового перебування на території України.

Задоволено у судовому порядку 4 позови про примусове видворення осіб, які в установлений термін без поважних причин не виконали рішення про примусове повернення з України.

До виявлених порушників міграційного законодавства застосовані адміністративні стягнення у вигляді штрафних санкцій на суму 179, 9 тис. грн. та перераховано до бюджету 146,2 тис. грн.

Управління ДМС у Полтавській області