На Полтавському обласному телебаченні вийшла в ефір програма «Тема дня», присвячена біометричним…

На Полтавському обласному телебаченні вийшла в ефір програма «Тема дня», присвячена біометричним документам

На Полтавському обласному телебаченні вийшла в ефір програма «Тема дня», присвячена біометричним документам

На днях у програмі «Тема дня» обласного телеканалу «Лтава» обговорювали питання оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Під час ефіру Олена Діденко, перший заступник начальника УДМС України в Полтавській області розповіла глядачам про переваги біометричних документів, зокрема паспорта у формі ID-картки.

В ході обговорення наголошено, що паспорт громадянина України є обов’язковим з 14-річного віку. Дана послуга вперше надається безкоштовно для осіб, які досягли 14-18-річного віку та виключно за місцем реєстрації. Паспорт громадянина України «старого» зразка у формі книжечки, згідно чинного законодавства має необмежений строк дії та залишається чинним, тому його зміна на біометричний не є обов’язковою.

Глядачі також отримали інформацію про строки виготовлення, термін дії та перелік необхідних документів для оформлення біометричного паспорту.

За минулий рік територіальними підрозділами УДМС України в Полтавській області прийнято понад 40 тисячі заяв  на оформлення паспорта у формі ID-картки. За І квартал 2018 року за такою адміністративною послугою звернулося понад 11 тисячі жителів області.

Управління ДМС у Полтавській області