УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Прикарпатті поліпшують умови обслуговування громадян в міграційній службі

На Прикарпатті поліпшують умови обслуговування громадян в міграційній службі

На Прикарпатті поліпшують умови обслуговування громадян в міграційній службі

Запровадження безвізового режиму для України викликало певний ажіотаж і серед мешканців Івано-Франківщини, які намагаються отримати біометричні паспорти. Як відомо, саме наявність біометричного паспорта є однією з умов безвізового проходження кордону.

На сьогодні в 16 міських та районних підрозділах міграційної служби Івано-Франківської області здійснюється прийом громадян з оформлення закордонних  та внутрішніх паспортів у вигляді ІД-картки, тобто у кожному райцентрі Прикарпаття люди мають можливість отримати ці послуги якнайближче за місцем проживання. Це неабияк важливо для області, де щороку оформлюється понад 100 тисяч паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Ще задовго до доленосного для України рішення про безвізовий в’їзд її громадян до країн Європейського Союзу керівництво УДМС України в Івано-Франківській області з-поміж пріоритетних визначило завдання щодо поліпшення умов та якості обслуговування громадян, які звертаються у територіальні підрозділи міграційної служби. Лише з початку цього року стараннями УДМС і за підтримки органів місцевої влади було зроблено ремонти у службових приміщеннях Надвірнянського і Рожнятівського територіальних підрозділів УДМС в області, а працівники Тисменицького районного відділу міграційної служби  переїхали у  нове приміщення.

Цими днями своєрідні входини відбулися й у Галицькому районному секторі міграційної служби. Підрозділ розташований у старому приміщенні, яке потребувало ремонту. Зрештою, зусиллями УДМС в області та працівників підрозділу, професійній майстерності бригади ремонтників вдалося значно покращити як умови праці, так і відповідно рівень обслуговування громадян. У церемонії відкриття оновленого адміністративного приміщення взяли участь керівник УДМС України в Івано-Франківській області Сергій Саїв і перший заступник начальника УДМС Андрій Якуб’як, голова Галицької районної ради Павло Андрусяк, представники Галицької районної державної адміністрації на чолі з головою РДА Миколою Поповичем,, керівники структурних і територіальних підрозділів УДМС в області. В урочистій обстановці Галицький декан УГКЦ отець Ігор освятив приміщення свяченою водою і поблагословив колектив міграційної служби на добрі справи і задоволення потреб мешканців Галицького району.

Своєю чергою завідувач районного сектору міграційної служби Борис Кучинський запевнив місцеву громаду, що, як і раніше, колектив підрозділу з усією відповідальністю і небайдужістю ставитиметься до запитів громадян щодо отримання ними адміністративних послуг. Слід зазначити, що від початку року невеличкий за кількістю персоналу колектив працює у досить напруженому ритмі. Мешканцям району та громадянам, що звернулися у підрозділ, оформлено майже 2 тисячі закордонних паспортів, а також понад півтисячі паспортів громадянина України у вигляді  ІД-картки, надається широкий спектр  послуг по інших напрямках діяльності  міграційної служби.

 Збільшення попиту громадян на оформлення біометричних документів ставить перед міграційної службою області нове завдання  - дедалі покращувати якість обслуговування людей. Це можливо у разі збільшення у територіальних підрозділах кількості робочих станцій для оформлення і видачі біометричних документів. Як зауважив начальник УДМС в Івано-Франківській області Сергій Саїв, зараз це питання опрацьовується на рівні ДМС України. Міграційна служба розраховує й на підтримку органів місцевої влади.

Управління ДМС в Івано-Франківській області