На Прикарпатті виявлено 11 іноземців, яких примусово повернуть до країни походження

На Прикарпатті виявлено 11 іноземців, яких примусово повернуть до країни походження

На Прикарпатті виявлено 11 іноземців, яких примусово повернуть до країни походження

З метою належної організації превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню правопорушень, у тому числі іноземцями та особами без громадянства, упродовж серпня 2017 року в Івано-Франківській області здійснюються профілактичні заходи під умовною назвою „Мігрант”.

Заходи, які проводяться поліцією спільно з Управлінням Державної міграційної служби в області та Чернівецьким прикордонним загоном, передусім спрямовані на запобігання порушень законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, посилення контролю за перебуванням даних осіб на території України та протидії нелегальній міграції.

В результаті спільних дій працівників УДМС України в Івано-Франківській області та ГУ НП в області в період з 1 по 16 серпня виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України)   26  іноземців.

Стосовно 22 осіб  УДМС в області вирішується питання про скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, а щодо 11 – про примусове повернення за межі України, із застосуванням заборони щодо подальшого в’їзду. 

Крім того, з початку операції щодо громадян-іноземців складено 79 адмінпротоколів за вчинення інших адміністративних правопорушень.
За цей же період розпочато 7 кримінальних проваджень стосовно іноземних громадян, зокрема за вчинення ними кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, крадіжок та переховування від органів слідства та суду.  5 особам  повідомлено про підозру у вчиненні злочинів та застосовано запобіжні заходи.

Управління ДМС в Івано-Франківській області