На Рівненщині 1000 іноземців набули громадянство України

На Рівненщині 1000 іноземців набули громадянство України

На Рівненщині 1000 іноземців набули громадянство України

27 листопада в Управлінні ДМС України в Рівненській області набув громадянство  України тисячний відвідувач служби.

Батько 14-літнього Богдана  - лаосець, мама –українка. Познайомилися у 80-тих роках ще студентами, навчаючись в Національному університеті  водного господарства та природокористування. Міцна інтернаціональна сім`я виховує двох дітей. Найменший син Богдан Пхосалі незабаром виготовлятиме ID-картку, для оформлення якої необхідна довідка про реєстрацію особи громадянином України. Така довідка передбачена чинним законодавством для подання документів при оформленні паспорта громадянина України у випадку, коли батьки (чи один з батьків) особи на момент її народження були іноземцями  чи особами без громадянства.

Задля висвітлення цієї події, яка бере початок від дня заснування міграційної служби на Рівненщині, до управління завітали журналісти місцевого телебачення «Рівне 1» та сайту «Голосно».

Міграційною службою області найбільше  розглянуто справ  щодо оформлення набуття громадянства України іноземцями за територіальним походженням та підтвердження громадянства України за народженням. Найчастіше українське громадянство набувають громадяни Російської Федерації, Азербайджану, Вірменії, а в останній період і вихідці з країн Європейського Союзу.

В цьому році громадянство України набула 301  особа,  підтверджено громадянство України за народженням 238  дітям.

Управління ДМС у Рівненській області