На Рівненщині нову посвідку на постійне проживання в Україні отримає громадянин Вірменії

На Рівненщині нову посвідку на постійне проживання в Україні отримає громадянин Вірменії

На Рівненщині нову посвідку на постійне проживання в Україні  отримає громадянин Вірменії

Сьогодні в УДМС України в Рівненської області розпочато прийом громадян для оформлення посвідок на постійне місце проживання в Україні - з безконтактним електронним носієм.
З приводу обміну посвідки на постійне місце проживання з БЕН у Рівному вперше звернувся громадянин Вірменії, який проживає на території Рівненщини з 2011 року. Особа подала заяву на оформлення посвідки, необхідні документи, сфотографувалася, пройшла процедуру сканування відбитків пальців рук. Невдовзі він отримає документ із безконтактним електронним носієм строком на 10 років.
З 4 грудня в Україні оформлюють посвідки на постійне проживання (ППП) в формі картки з безконтактним електронним носієм (БЕН) для іноземців та осіб без громадянства. Порядок оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення ППП здійснюються відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 321 «Про затвердження зразка, технічного опису бланка та Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання».

Управління ДМС у Рівненській області