На Рівненщині підбито підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

На Рівненщині підбито підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

На Рівненщині підбито підсумки профілактичних заходів «Мігрант»

У Рівненській області підбили підсумки цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

Відомо, Рівненщина, у порівнянні з іншими регіонами України вирізняється незначною кількістю іноземців. Проте,  завдяки злагодженій співпраці працівників  міграційної служби та правоохоронних органів в регіоні проведено масштабні превентивні заходи (перевірено понад 330 об'єктів) спрямовані на дотримання зазначеної категорії осіб законодавства України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Як результат, до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування на території України  притягнуто 108 іноземців (ст. 203 КУпАП).

В ході проведення перевірок серед іноземців, які перебувають на території області, виявлено 62 нелегальних мігранта, стосовно 53 прийнято рішення про примусове повернення за межі України. Прийнято п’ять рішень про примусове видворення за межі України, три з яких виконано, а 18 іноземцям скорочено строк перебування в Україні.

З метою недопущення подібних правопорушень з боку іноземців,  проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання міграційного законодавства України в друкованих та електронних засобах масової інформації, на радіо й телебаченні.

Під час проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» УДМС України в Рівненській області 07 листопада та 28 листопада також проведилися робочі наради з представниками ГУНП в Рівненській області. В ході проведення нарад обговорювалися конкретні заходи щодо документування фактів порушень міграційного законодавства України, проведення спільних перевірок з територіальними підрозділами УДМС та районними відділами (відділеннями) ГУНП місць можливого перебування іноземців, які вчиняють правопорушення, незаконно перебувають на території України.

З співробітниками підрозділів патрульної поліції та поліції превентивних заходів ГУНП проведено низку навчань з питань практичного застосування законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, надані роз’яснення щодо оцінки зібраних стосовно порушників адміністративних матеріалів та підстав для підготовки обґрунтованих звернень щодо скорочення строку тимчасового перебування іноземцям на території України, примусового повернення (видворення) та заборони в’їзду.

Узагальнені результати проведення на території області заходів розглянуто на нараді Управління за участю керівників структурних та територіальних підрозділів.

Управління ДМС у Рівненській області