На Рівненщині проведено нараду і навчання в системі професійної підготовки УДМС України в Рівненській…

На Рівненщині проведено нараду і навчання в системі професійної підготовки УДМС України в Рівненській області з керівниками територіальних підрозділів

На Рівненщині проведено нараду і навчання в системі професійної підготовки УДМС України в Рівненській області з керівниками територіальних підрозділів

15 червня відбулася нарада Управління ДМС в Рівненській області за участю керівників територіальних підрозділів УДМС та навчання в системі професійної підготовки.

Начальник УДМС в Рівненській області Лілія Драпчинська підвела підсумки результатів роботи УДМС за 5 місяців поточного року та озвучила актуальні завдання на перспективу, визначені Колегією ДМС України на засіданні 9 червня 2017 року в м. Києві.

В ході  наради важливу увагу приділили окремим питанням практичної діяльності територіальних підрозділів УДМС по виконанню положень нормативних документів, які стосуються оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У виступі начальника відділу бухгалтерської служби та фінансово-ресурсного забезпечення Марії Тименюк прозвучали ініційовані заходи стосовно реалізації органами місцевого самоврядування вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським союзом візового режиму для України" від 14 липня 2016 року № 1474-VIII.  Промовець розповіла про звільнення окремих категорій осіб від оплати вартості адміністративної послуги при оформленні паспортних документів.

Під час заходу головним спеціалістом  з питань запобігання та виявлення корупції Олександром Пасічником  було підсумовано стан подачі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік та наведено заходи щодо недопущення корупційних проявів у службовій діяльності.    

На завершення наради   присутні  ознайомилися з результатами участі та отриманим досвідом під час зустрічі працівників УДМС з польськими колегами в рамках проекту "Зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України в управлінні міграційними процесами". Навчання відбувалося з 04 по 09 червня поточного року в м. Перемишль (Республіка Польща), де спеціалісти відділу у справах іноземців та осіб без громадянства гідно представили Рівненську міграційну службу. 

Наприкінці  працівники територіальних підрозділів УДМС пройшли тестування з питань оформлення та видачі паспортних документів, за результатами якого показали успішну фахову підготовку у знанні положень нормативних документів, які стосуються оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон та практичні навички якісного надання адміністративних послуг.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Управління ДМС у Рівненській області