На Рівненщині проведено профілактичні заходи з виявлення нелегальних мігрантів

На Рівненщині проведено профілактичні заходи з виявлення нелегальних мігрантів

На Рівненщині проведено профілактичні заходи  з виявлення нелегальних мігрантів

У Рівненській області проведені цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території Рівненської області.

Заходи  відбулися з 13 по 23 липня 2017 року та на виконання Наказу ДМС України від 13 липня 2017 року № 111/аг, спільного Наказу УДМС України в Рівненській області та Головного управління Національної поліції  в Рівненській області від 14 липня 2017 року №1151/28-аг.

Мета перевірки -  дотримання іноземцями, особами без громадянства  та громадянами України, які зобов'язані забезпечити виконання іноземцями правил перебування в Україні, міграційного законодавства, виявлення порушників та притягнення їх до відповідальності, запобігання та протидії нелегальній міграції і боротьби з незаконною легалізацією.

До проведення заходів залучалися співробітники ГУНП України в Рівненській області, Управління СБУ, Управління патрульної поліції в м. Рівне, спеціалісти органів влади та місцевого самоврядування.

В ході проведення заходів перевірено більше 260 об'єктів (речових та продуктових ринків; торгівельних майданчиків, тощо). Як результат -  виявлено та задокументовано 22 порушення міграційного законодавства.

До адміністративної відповідальності за порушення правил перебування на території України  притягнуто 15 іноземців (ст. 203 КУпАП): 9 громадян Російської Федерації; по 1 – Азербайджану, Молдови, Республіки Білорусі та Туреччини; 2 – Китаю. За невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації запрошених в Україну іноземців до відповідальності за статтею 205 КУпАП притягнуто 6 громадян України та 1 громадянина Азербайджану.

В ході проведення перевірок іноземців, які перебувають на території області, виявлено 8 нелегальних мігрантів, стосовно 8 із яких (3 – РФ, 2 – Китаю, по 1 – громадяни Азербайджану, Молдови та Туреччини) прийнято рішення про примусове повернення за межі України.

Під час проведення практичної реалізації заходів працівниками УДМС України в Рівненській області 22 липня 2017 року (на виконання Постанови Рівненського міського суду Рівненської області від 04.07.2017 у справі №569/10316/17) було здійснено примусове видворення громадянина Лівії.

Узагальнені результати проведення на території області цільових профілактичних заходів розглянуто 25 липня 2017 року на нараді УДМС за участю керівників структурних підрозділів.

Управління ДМС у Рівненській області