На Сумщині триває робота в напрямку підвищення рівня обізнаності іноземних студентів з вимогами…

На Сумщині триває робота в напрямку підвищення рівня обізнаності іноземних студентів з вимогами законодавства України

На Сумщині триває робота в напрямку підвищення рівня обізнаності іноземних студентів з вимогами законодавства України

15 листопада, за ініціативи керівництва Управління ДМС України в Сумській області, в приміщенні Сумського Державного університету проведено навчання зі студентами – іноземцями першого курсу з питань дотримання ними, як порядку перебування на території України, встановленого нормами міграційного законодавства, так і законодавства України вцілому.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Управління Євгенія Шуваєва поінформувала присутніх щодо основних завдань, функцій та повноважень територіальних органів і підрозділів ДМС, особливостей документування іноземних громадян посвідками на тимчасове проживання та підставами для скасування таких документів.

 Заступник начальника Управління Олександр Овруцький відзначив наступне: «Суттєве занепокоєння викликає кількість прийнятих міграційною службою рішень про скасування дозвільних документів на тимчасове проживання. Цього року кількість скасованих тимчасових посвідок вже становить близько 300. Не може не хвилювати той факт, що такі документи скасовуються Управлінням ДМС в області не лише за поданням вищих навчальних закладів, підставою для яких є, наприклад, відставання у навчальному процесі, несвоєчасне здійснення оплати на навчання і т.п..

Останнім часом стрімко зростає кількість прийнятих рішень про скасування посвідок на тимчасове проживання в Україні за поданнями ГУ Національної поліції Сумської області та Управління СБУ. Скоюють правопорушення, в тому числі і кримінальні, саме студенти. Аналізуючи такі факти, керівництвом Управління прийнято рішення щодо взяття на постійний контроль ситуації даного напрямку та вжиття відповідних заходів, спрямованих на її стабілізацію. Ми вже озвучили керівному складу університету доцільність проведення таких навчань на постійній основі. Нашу ініціативу підтримано. Аналогічну роботу паралельно проводитимемо по всіх вищих навчальних закладах обласного центру, де навчаються студенти – іноземці. З метою досягнення максимальної ефективності в даному напрямку і надалі працюватимемо із залученням до проведення таких заходів представників Управління СБУ в області та органів національної поліції».

Управління ДМС у Сумській області