УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На території Запорізької області у серпні проводились відпрацювання під умовною назвою «Мігрант»

На території Запорізької області у серпні проводились відпрацювання під умовною назвою «Мігрант»

На території Запорізької області у серпні проводились відпрацювання під  умовною назвою «Мігрант»

У серпні на території Запорізької області проводились заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». Відпрацювання проводились працівниками Державної міграційної служби спільно з СБУ, ГУНП в області, патрульною поліцією та Прикордонною службою.

Завдяки тісній взаємодії із зацікавленими службами, цілодобовим чергуванням міграційників, відпрацюванням найбільш скупчених місць, де перебувають іноземці, а також відпрацюванням курортних зон на узбережжі Азовського моря (охоплюючи перевірки не тільки в денний  період, а ще й в нічний), працівниками було виявлено 90 нелегальних мігрантів та складено 250 протоколів про адміністративне правопорушення за порушення міграційного законодавства.

Окрім цього, міграційниками було здійснено ряд заходів щодо забезпечення виконання рішень про примусове видворення іноземців, за цей період було супроводжено до контрольних пунктів пропуску через державний кордон України (аеропорт Бориспіль, КПП «Харків», КПП «Маяке-Удобне-Паланка») 4 іноземців, які вже тривалий час переховувались від міграційної служби та уникали виконанню рішень про їх примусове видворення з України. Тепер зазначені іноземці-нелегали зможуть в’їхати на території України лише через 8 років.  

Також, спільно із працівниками поліції були виявлені іноземці, які не виконали рішення про примусове повернення та 2 таких іноземців за рішенням суду поміщенні до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.  

У зв’язку із відсутністю підстав для тимчасового проживання, 8 іноземцям скорочено термін перебування в Україні.    

Робота по виявленню порушників міграційного законодавства постійно проводиться на території Запорізької області. Всі громадяни, які мають інформацію про таких порушників, можуть звернутись з інформацією до найближчого підрозділу міграційної служби чи за телефоном гарячої лінії Управління (061) 233-03-74.

Управління ДМС у Запорізькій області