На Тернопіллі підсумували результати діяльності міграційної служби області у 2017 році

На Тернопіллі підсумували результати діяльності міграційної служби області у 2017 році

На Тернопіллі підсумували результати діяльності міграційної служби області у 2017 році

В УДМС України в Тернопільській області відбулася розширена нарада з керівниками територіальних підрозділів Управління. На порядку денному – підсумки роботи служби у 2017 році.

На початку наради зі вступним словом до присутніх звернувся перший заступник начальника Управління Іван Чубатий. Він проаналізував фактори, що мали визначальний вплив на роботу служби впродовж звітного періоду, виокремив проблемні питання та окреслив пріоритетні напрямки діяльності на поточний рік.

«УДМС та його територіальними підрозділами надано понад 141 тис. 770 адміністративних послуг. Оформлено та видано 28 тис. 884 паспортів громадянина України, з яких понад 27тис. у формі ІD-картки. Оформлено та видано 87 тис. 332 паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Розглянуто майже 294 клопотання з питань громадянства. Прийнято до провадження 237 заяв щодо оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання. Регулярно проводиться робота щодо налагодження взаємодії з Центрами надання адміністративних послуг (ЦНАП) з питань оформлення документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус. Результатом цієї роботи є готовність ЦНАП Шумської міської ради надавати адміністративні послуги з оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.», - повідомив Іван Чубатий.

Заступник начальника Управління – начальник відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції Тетяна Лобач зупинилася на результатах роботи Управління з реалізації державної політики у сфері міграції, у тому числі протидії нелегальній міграції:

«На території області постійно проживають 2317 іноземців, тимчасово проживають – 2159. У вишах Тернополя навчається 1791 іноземець, найбільше – у Тернопільському державному медичному Університеті. До адміністративної відповідальності притягнуто: 520 іноземців за порушення правил перебування в Україні (ч.1 ст. 203 КУпАП); 11 осіб за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів (ст.204 КУпАП); 66 осіб за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства (ст.205 КУпАП); 2 осіб за порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг (ст. 206 КУпАП). Прийнято 231 рішення про примусове повернення з України ( у 2016 році – 152). Подано до суду 15 позовів про примусове видворення за межі України іноземців. 29 іноземцям заборонено в’їзд в Україну.

Серед питань, які обговорили на нараді, також стан виконавської дисципліни, розгляд звернень і доступ громадян до публічної інформації, попередження та профілактика корупційних правопорушень

Управління ДМС у Тернопільській області