УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Тернопіллі відбувся кущовий семінар для працівників Управлінь ДМС західного регіону

На Тернопіллі відбувся кущовий семінар для працівників Управлінь ДМС західного регіону

На Тернопіллі  відбувся кущовий семінар для працівників Управлінь ДМС західного регіону

Гостей із апарату ДМС України та управлінь міграційної служби Львівської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Волинської та Чернівецької областей днями зустрічали на Тернопіллі.  Міграційники зібралися для обговорення актуальних питань службової діяльності на кущовому семінарі. Також на заході були присутні представники регіональних Центрів надання адміністравтивних послуг та обласних управлінь юстиції.

На початку заходу із вітальним словом до колег звернувся начальник Управління ДМС України в Тернопільській області Ярослав Давибіда.

-         Маємо за честь проводити такий масштабний захід  і вітати гостей у нас на Тернопіллі. Хочеться вірити, що цей семінар  посприяє розвитку міграційної служби і акумулюванню зусиль у нашій професійній діяльності. Сподіваюся на те, що спільні напрацювання знайдуть продовження у застосуванні міграційного законодавства і допоможуть ефективніше втілювати його на практиці. Отож, бажаю усім продуктивної роботи і гарних вражень від перебування у нашій області.

Протягом дня міграційники обговорювали законодавче регулювання питань, пов’язаних з оформленням біометричних документів, що посвідчують особу і громадянство, труднощі, які виникають у органів реєстрації під час здійснення повноважень у сфері реєстрації фізичних осіб, а також правові підстави оформлення іноземцям посвідок на постійне та тимчасове проживання. Проаналізували і недоліки, які допускають працівники територіальних підрозділів при формуванні статистичної звітності ДМС.

Заступник директора Департаменту ДМС у справах іноземців та осіб без громадянства Ольга Валетенко розповіла, що це вже третій кущовий семінар цього року і подібні заходи продемонстрували свою ефективність.

-         Ми збираємо по регіонах наші територіальні підрозділи  для обговорення найбільш важливих і проблемних питань повсякденної діяльності, для обміну досвідом. Це також можливість для наших колег, які безпосередньо працюють на місцях поспілкуватися із людьми, які розробляють законодавство та керують процесом.

 Ольга Валетенко переконана, що подібну практику органи ДМС будуть продовжувати і наступного року.

Управління ДМС у Тернопільській області