На узбережжі Азовського моря триває операція «Мігрант»

На узбережжі Азовського моря триває операція «Мігрант»

На узбережжі Азовського моря триває операція «Мігрант»

Цими вихідними в зоні відпочинку смт Кирилівка (Якимівський район) спільною робочою групою у складі Мелітопольського МВ УДМС разом із працівниками ГУ НП в Запорізькій області при перевірці закладів харчування було виявлено двох іноземців - громадяни Узбекистану та Судану, які займалися виготовленням коржиків та плову для відпочиваючих.

Під час проведення перевірки було встановлено, що зазначені іноземці перебувають на території України без будь – яких документів, які б надавали право законного перебування на території України. 

У відношенні виявлених порушників прийняті рішення про примусове повернення з України, із забороною в’їзду на три роки.

Як було встановлено міграційниками іноземці-нелегали працювали у курортній зоні на фізичну особу-підприємця, який незаконно використовував їх найману працю. На разі його притягнено за  ст. 204 КУпАП.

Міграційна служба ще раз нагадує, що працевлаштування іноземців без відповідних документів є адміністративним правопорушенням, що тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього відносно ще 5 іноземців складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 203 КУпАП (порушення правил перебування на території України).

Управління ДМС у Запорізькій області