На Вінниччині проведено профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Вінниччині проведено профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Вінниччині проведено профілактичні заходи  під умовною назвою «Мігрант»

У період з січня по травень Міграційною службою України, спільно з правоохоронними органами проведено загальнодержавне оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мігрант».

Відповідні заходи  були проведені і на Вінниччині, у ході проведення спільних з УСБУ, ГУНП та Державною прикордонною службою профілактичних заходів виявлено – 98 нелегальних мігрантів, із них стосовно 91 були прийняті рішення  про примусові повернення до країн походження.      Із них 56 документовані за поданням Головного Управління нацполіції області.

Міграційною службою виконано 41 рішення про примусове повернення. Стосовно 5-ти іноземних громадян прийнято рішення про скорочення терміну перебування в Україні.

Відносно 12-ти громадян інших країн прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну.

Міськими та районними судами області прийнято 4 рішення про примусові видворення незаконних мігрантів за межі держави, з них 2 рішення судів про примусове видворення виконано.

Крім того, до пункту тимчасового тримання іноземців (ПТПІ) поміщено            3 іноземних громадян, один з яких вже видворений за межі держави.

Всього виявлено - 291-го правопорушника законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них: за порушення вимог ст. 203 Кодексу України про Адміністративні правопорушення - 206 осіб (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні);  за ст. 204 КУпАП - 1 особу (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства);  за ст. 205 КУпАП - 84 особи (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства).

У результаті вжитих заходів на правопорушників накладено адміністративних штрафів на суму – 127 900 грн., з яких стягнуто – 120 250 грн.  

Управління ДМС у Вінницькій області