На Вінниччині проведено спільну нараду з прикордонниками

На Вінниччині проведено спільну нараду з прикордонниками

На Вінниччині проведено спільну нараду з прикордонниками

19 липня на базі Могилів-Подільського прикордонного загону відбулася спільна нарада за участю прикордонників, співробітників управління державної міграційної служби та працівників УСБУ Вінницької області.

У ході наради обговорювалися та розглядалися питання збільшення адміністративних правопорушень за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду (ст. 203 КУпАП). Питання особливості пропуску через Державний кордон, продовження строку перебування в Україні та щодо можливостей оформлення документів, які дозволяють перебувати на території держави.

У свою чергу заступник начальника УДМС В.М. Кушнір поінформував присутніх про нормативно-правові акти, що регламентують міграційне законодавство, звернуто увагу та зміни та доповнення. Доведено про результати роботи підрозділів управління з питань протидії нелегальній міграції.

Начальник відділу по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу Могилів-Подільського прикордонного загону полковник В.О. Калабун довів про необхідність узгодження та вирішення питання щодо порядку дій служб та органів у разі неможливості іноземця чи ОБГ перебувати на території України (через перевищення терміну перебування, заборону в’їзду та інше).

За результатами наради прийнято ряд організаційних рішень, в тому числі щодо взаємодії, інформування та обміну інформацією. А також проведення спільних оперативно-профілактичних заходів направлених на протидію нелегальній міграції, та виявлення осіб, які незаконно перетнули Державний кордон.

Управління ДМС у Вінницькій області