На Вінниччині розпочалися заходи по виявленню незаконних мігрантів під умовною назвою «Мігрант»

На Вінниччині розпочалися заходи по виявленню незаконних мігрантів під умовною назвою «Мігрант»

На Вінниччині розпочалися заходи по виявленню незаконних мігрантів  під умовною назвою «Мігрант»

У ГУ Нацполіції Вінниччини відбулася координаційна нарада представників правоохоронних органів щодо проведення практичного етапу загально державних  профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Представники поліції, УСБУ, державної Міграційної служби та прикордонники обговорили план спільних дій і заходів щодо виявлення іноземців-правопорушників.

З метою попередження та виявлення фактів незаконного перебування на території Вінницької області іноземців або осіб без громадянства та запобігання вчинення ними порушень законодавства України, з 26 жовтня стартує практичний етап загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

Завідувач сектору з протидії нелегальної міграції та реадмісії УДМС області Віталій Мазур наголосив на необхідності проведення такої операції та запевнив, що з боку служби буде докладено максимум зусиль щодо забезпечення її активної фази. Буде вжито вичерпних заходів взаємодії та обміном інформації з ГУНП, УСБУ, прикордонниками та іншими, для цього левова частина працівників Міграційної служби переведена на посилений режим роботи та визначені чергові співробітники.

За словами начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Ігоря Слободянюка, не всі іноземці, які тимчасово перебувають,проживають, навчаються та працюють на території області, дотримуються чинного  законодавства, тому поліція спільно з іншими правоохоронними структурами робить усе можливе, аби запобігти цим правопорушенням.

У ході профілактичних заходів спільні мобільні групи перевірять місця перебування іноземних громадян, зокрема, вокзали, ринки, навчальні  заклади, гуртожитки, готелі. Усі порушники  будуть притягнуті до відповідальності,  а за необхідності їх  буде  видворено за межі держави.

Управління ДМС у Вінницькій області