На Вінниччині відбулася спільна, координаційна нарада щодо проведення операції «Мігрант»

На Вінниччині відбулася спільна, координаційна нарада щодо проведення операції «Мігрант»

На Вінниччині відбулася спільна, координаційна нарада щодо    проведення операції «Мігрант»

В УДМС Вінниччини відбулася координаційна нарада представників  правоохоронних органів та Міграційної служби щодо проведення практичного етапу загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».  

Представники поліції, УСБУ, Державної міграційної служби, Управління державної служби з питань праці, ДСНС та прикордонники обговорили план спільних дій і заходів щодо виявлення іноземців-правопорушників.

З метою попередження та виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства та запобігання вчинення ними порушень законодавства України, з 1 серпня розпочинається практичний етап загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

За словами начальника    Управління ДМС Бориса  Наливайка, не всі іноземці, які тимчасово перебувають, проживають,          навчаються та працюють на території області, дотримуються чинного  законодавства,тому міграційна служба  спільно з іншими правоохоронними структурами робить усеможливе, аби запобігти цим правопорушенням.

Завідувач відділу з протидії нелегальної міграції та реадмісії УДМС області Віталій Мазур наголосив на вжитті максимуму зусиль щодо забезпечення реальних результатів з боку служби. Нами буде вжито вичерпних заходів взаємодії та обміну інформації з ГУНП, УСБУ, прикордонниками та іншими, для цього левова частина працівників міграційної служби переведена на посилений режим роботи та визначені чергові співробітники.

У ході профілактичних заходів спільні мобільні групи перевірять місця перебування  іноземних  громадян, зокрема, вокзали, ринки, навчальні  заклади,     гуртожитки, готелі. Усі порушники будуть притягнуті до відповідальності,  а за      необхідності їх  буде  видворено за межі держави.

Управління ДМС у Вінницькій області