На Херсонщині працівники міграційної служби провели для студентів лекції освітньо-правового характеру

На Херсонщині працівники міграційної служби провели для студентів лекції освітньо-правового характеру

На Херсонщині працівники міграційної служби провели для студентів лекції освітньо-правового характеру

У рамках святкування Всеукраїнського тижня права в Україні фахівцями Управління Державної міграційної служби України в Херсонській області було проведено тематичні заходи освітньо-правового характеру серед студентів вищих навчальних закладів Херсонщини.

Зокрема, 05.12.2017 головним спеціалістом сектору юридичного забезпечення УДМС України в Херсонській області Діденко Аліною Олександрівною було проведено для студентів 2 курсу юридичного факультету Херсонського державного університету лекцію на тему: «Основні завдання та повноваження Державної міграційної служби України в реалізації державної політики у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів». Спеціаліст розповіла студентам про систему територіальних органів та підрозділів міграційної служби, їх основні завдання, повноваження та специфіку роботи.

Під час проведення лекції учасники мали змогу поставити спеціалісту міграційної служби актуальні питання у сфері міграційного законодавства, зокрема, щодо порядку оформлення ІD-картки, підстав перебування іноземців та осіб без громадянства на території України та притягнення їх до відповідальності за порушення вимог чинного законодавства, питання пов’язані зі статусом біженця в Україні тощо. На всі питання було отримано кваліфіковані відповіді.

Крім того, з нагоди прийняття і проголошення Генеральною Асамблеєю ООН «Загальної декларації прав людини», 08.12.2017 зі студентами Херсонського державного університету було проведено Всеукраїнський урок «Права людини» на тему: «Питання захисту персональних даних фізичних осіб під час здійснення своїх повноважень органами міграційної служби України».

Зустріч із студентами відбулась у форматі класної години, а її метою було ознайомлення осіб з актуальними проблемами незаконного розповсюдження персональних даних фізичних осіб, відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту персональних даних та належні механізми їх захисту.

Працівник УДМС України в Херсонській області наголосила, що органи міграційної служби України при виконанні своїх функцій забезпечують належний захист персональних даних отриманих від фізичних осіб.

Учасники заходу відмітили, що почута інформація була для них цікавою та пізнавальною.

Управління ДМС у Херсонській області