На Хмельниччині працівниками міграційної служби разом із представниками правоохоронних органів…

На Хмельниччині працівниками міграційної служби разом із представниками правоохоронних органів здійснюються профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На  Хмельниччині працівниками міграційної служби разом із представниками правоохоронних органів здійснюються профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

В період з 05 лютого по 30 квітня  на території держави здійснюються загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»,  мета яких запобігання та протидія нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері та притягнення порушників до відповідальності згідно із чинним законодавством.

Завдяки налагодженій співпраці між працівниками міграційної служби та представниками правоохоронних органів, на території Хмельниччини виявлено 136 порушників міграційного законодавства, з них - 59 нелегальних мігрантів.

До адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП притягнено - 107 іноземців, за ст.205 КУпАП притягнено 29 осіб, накладено та стягнено штрафів у розмірі 65 тисяч гривень.

Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно 53 осіб прийнято рішення про примусове повернення за межі України та зобов’язано самостійно залишити територію України, відносно 3 іноземців прийнято рішення про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні та відносно  9 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України терміном від 3 до 5 років.

Судами Хмельницької області задоволено 6 адміністративних позовів Управління щодо затримання та примусового видворення за межі території України 6 іноземців. Працівниками Управління спільно з правоохоронними органами видворено за межі території України в примусовому порядку -  4 іноземців, з яких 2 гр. Російської Федерації, 1 гр. Грузії, 1 гр. Молдови.  

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України і знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.  

Управління ДМС у Хмельницькій області