УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Хмельниччині відбулася робоча зустріч присвячена Всесвітньому дню біженців

На Хмельниччині відбулася робоча зустріч присвячена Всесвітньому дню біженців

На Хмельниччині відбулася робоча зустріч присвячена Всесвітньому дню біженців

Щороку, 20 червня за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців.

Війни, стихійні лиха, порушення прав людини - головні причини того, чому люди змушені кидати свої домівки й шукати кращого життя деінде.

Цього ж дня, в приміщені Головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області відбулася робоча зустріч за участі завідувача сектору з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції УДМС Хмельниччини Валентини Возовик та фахівців управління державної реєстрації НПА, правової роботи та правової освіти.

Відповідно до спільного наказу між УДМС та ГТУЮ «Про заходи підвищення рівня правової культури біженців та осіб, які потребують додаткового захисту на 2018 рік» та у рамках реалізації проекту «Я маю право!», учасниками заходу розглянулись питання щодо надання безоплатної первинної правової допомоги біженцям та особам, які потребують додаткового захисту, а також проводиться робота щодо розробки інформаційного буклету під назвою: «Право переселенців на судовий захист».

За словами Валентини Возовик, станом на 01.06.2018 року на обліку в міжрегіональному підрозділі по роботі із біженцями, який був створений три роки тому відповідно до наказу ДМС України,  перебуває 44 біженця та 12 осіб, які потребують додаткового захисту, які є вихідцями із різних країн, зокрема: Азербайджану, Афганістану, Конго, Пакистану, Сомалі, Узбекистану, Туркменістану, Російської Федерації, Південного Судану та Сирії.

“Ми постійно ведемо активну роботу та залучаємось до всіх заходів пов'язаних із біженцями та особами, які потребують додаткового захисту. Варто зазначити, що ця категорія осіб  перш за все має право на безпечний притулок, а також  як і інші іноземці, які проживають легально на території країни, має доступ для отримання медичної допомоги, навчання та права на працю,  тому  покращення їхніх умов є одним із пріоритетних напрямків міграційної служби”,- зазначила Валентина Возовик.

Управління ДМС у Хмельницькій області