На Закарпатті обговорили питання вірменської общини України

На Закарпатті обговорили питання вірменської общини України

На Закарпатті обговорили питання вірменської общини України

В Ужгороді відбулася щоквартальна конференція Спілки вірмен України. У її роботі взяли участь голова СВУ Вілен Шатворян, очільник Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, начальник міграційної служби області Ігор Михайлишин, керівництво міста, голови регіональних вірменських організацій, представники вірменської громади краю.

 Були обговорені актуальні питання діяльності спілки, підведені проміжні підсумки та намічені плани на майбутнє. Також було порушено питання про будівництво вірменського храму в Ужгороді, а голова облдержадміністрації Геннадій Москаль запропонував разом з церквою обов’язково побудувати школу вірменської мови і гарантував повне сприяння влади у даному питанні.

Як зазначив начальник ГУДМС України в області Ігор Михайлишин, наразі на Закарпатті документовані посвідкою на тимчасове проживання 23 громадян Вірменії, ще 41 – посвідкою на постійне проживання.

Крім того, у рамках конференції вже традиційно одній з лікарень міста, де відбуваються конференції Спілки вірмен України, презентували необхідне медобладнання.

Головне управління ДМС у Закарпатській області