На Закарпатті провели профільні навчання

На Закарпатті провели профільні навчання

На Закарпатті провели профільні навчання

В Ужгороді в Головному управлінні ДМС України в Закарпатській області відбувся семінар-навчання для керівників територіальних підрозділів з профільних та актуальних питань проходження державної служби.

Завідувач сектору  юридичного забезпечення міграційної служби краю Людмила Кириленко детально зупинилася на практичній реалізації Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства.

Учасники семінару обговорили також законодавчі нововведення щодо порядку оформлення та видачі посвідки на тимчасове та постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства, які набули чинності з 1 червня цього року. Зокрема, відтепер усі відомості про особу вноситимуться до Єдиного державного демографічного реєстру. Документи на продовження або обмін посвідки подаються не пізніше ніж за 15 робочих днів до дати закінчення строку  її дії або встановленого строку перебування/ проживання в Україні.

На сьогодні на обліку  міграційної служби Закарпаття  перебуває 2482 іммігрантів та 2179 іноземців і осіб без громадянства, які документовані посвідкою на тимчасове проживання.

Головне управління ДМС у Закарпатській області