На Запоріжчині затримали гвінейця-нелегала, який вчинив кримінальне правопорушення

На Запоріжчині затримали гвінейця-нелегала, який вчинив кримінальне правопорушення

На Запоріжчині затримали гвінейця-нелегала, який вчинив кримінальне правопорушення

16 травня працівниками Василівського РВ УДМС України в Запорізькій області, співробітниками УБЗПТЛ ГУНП в Запорізькій області та Державної прикордонної служби припинено тривале адміністративне та кримінальне порушення з боку громадянина Гвінеї.

Іноземець прибув в Україну ще у 2008 році на навчання в одному з харківських ВУЗів. З вересня 2009 року громадянин Гвінеї припинив навчання та вирішив не повертатись на батьківщину, перейшовши на нелегальне становище.

За порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, Василівським РВ УДМС України в Запорізькій області у відношенні вказаного іноземця прийнято рішення про примусове повернення та заборонено подальший в’їзд в Україну на три роки.

Під час розгляду матеріалів щодо адміністративного правопорушення, вчиненого громадянином Гвінеї, міграційники спільно з поліцейськими та прикордонниками виявили також факт кримінального злочину, відповідальність за який передбачена частиною 4 статті 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Для перебування в Україні «без перешкод» іноземець вирішив придбати собі посвідку на проживання в Україні. Так на одному з одеських ринків гвінеєць за 600$ був «документований» посвідкою на тимчасове проживання для, начебто, навчання в одному з львівських ВУЗів. Строк дії підробленої посвідки був обмежений до серпня 2017 року.

Для остаточної легалізації в Україні гвінеєць вирішив скористуватись підробленою посвідкою та укласти шлюб з громадянкою України. Але завдяки швидким та злагодженим діям міграційників, поліцейських та прикордонників, своєчасно було вжито запобіжні заходи.

У відношенні вказаного громадянина Гвінеї порушено кримінальне провадження. Інформацію внесено до ЄРДР.

Управління ДМС у Запорізькій області