На Запоріжжі затримали іноземця-нелегала, який перебуває в Міжнародному розшуку

На Запоріжжі затримали іноземця-нелегала, який перебуває в Міжнародному розшуку

На Запоріжжі затримали іноземця-нелегала, який перебуває в Міжнародному розшуку

23 лютого співробітниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Мелітопольського МВ УДМС України в Запорізькій області спільно із працівниками Мелітопольського ВП ГУНП України в Запорізькій області, в рамках  проведення заходів «Мігрант», було виявлено громадянина Азербайджану, який перебуває в Міжнародному розшуку.

Як виявилося, 53-річного порушника розшукували на батьківщині за скоєння злочинів в сфері незаконного обігу наркотичних речовин. Окрім того, міграційники з’ясували, що на запоріжчині він перебував з паспортом громадянина України, який був виданий з порушенням вимог законодавства (у 2015 році азербайджанець набув громадянство України, а у 2016, рішенням УДМС України в Луганській області, був його позбавлений (на підставі ст.21 Закону України «Про громадянство України»).

За порушення правил перебування на території України стосовно зловмисника складено адміністративний протокол за ч.1 ст.203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) та прийнято рішення про його примусове повернення з України, із забороною в’їзду на 3 роки.

24 лютого спеціалісти міграційної служби, спільно з представниками карного розшуку, здійснили супровід нелегала до аеропорту Бориспіль, де передали його працівникам прикордонної служби.

Крім цього, 27 лютого працівниками Мелітопольського МВ УДМС було прийнято рішення про примусове повернення , що супроводжувалося забороною в’їзду до України  терміном на 3 роки, у відношенні і його дружини, яка з 2012 року незаконно перебуває на території нашої країни.

 

Управління ДМС у Запорізькій області