На запорізькому телебаченні розповіли як не потрапити в тенета шахраїв під час оформлення біометричних…

На запорізькому телебаченні розповіли як не потрапити в тенета шахраїв під час оформлення біометричних документів

На запорізькому телебаченні розповіли як не потрапити в тенета шахраїв під час оформлення біометричних документів

Сезонне підвищення попиту на закордонні паспорти співпало із запровадженням безвізового режиму ЄС для України. В наслідок цього в підрозділах міграційної служби утворилися черги для оформлення біометричних документів.

Чи очікується спад ажіотажу на оформлення біометричних документів для виїзду за кордон в умовах безвізу, як запорожцям потрапити до електронної черги та не потрапити у тенета посередників-шахраїв розповів в ефірі програми «День. Тема» начальник УДМС України в Запорізькій області Олександр Харіна.

Очільник служби попередив глядачів, що запроваджена електронна черга передбачає лише індивідуальний запис, тому за будь-яких обставин не слід купувати талони або запис до електронної черги, оскільки всі записи, здійснені третіми особами буде анульовано до дати прийому і оформити документ за цими записами не вдасться. Також не варто користатися послугами будь-яких посередників, у тому числі задля оформлення документів поза чергою.

Без ризику паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити лише особисто і лише в одній з трьох установ: підрозділі міграційної служби, сервісному центрі «Паспортний сервіс»  ДП «Документ» та Центрі надання адміністративних послуг.

Окремо Олександр Харіна зупинився на процедурі оформлення біометричних документів для дітей, та нагадав глядачам, що на сьогоднішній день, починаючи від народження, дитині оформлюється повноцінний біометричний закордонний паспорт, який передбачає безвізовий перетин кордону.

Управління ДМС у Запорізькій області