На Житомирщині активно долучилися до проведення Всеукраїнського тижня права

На Житомирщині активно долучилися до проведення Всеукраїнського тижня права

На Житомирщині активно долучилися до проведення  Всеукраїнського тижня права

З 4 по 10 грудня в нашій державі проходять заходи в рамках Всеукраїнського тижня права, приуроченого до Дня прав людини, яке відзначають за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня.

Саме цього дня, 1948 року, Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй була прийнята Загальна декларація прав людини. Її перекладено 375 мовами й діалектами мов. Декларація була прямим наслідком досвіду Другої світової війни і вперше сформулювала ті права, які повинна мати кожна людина. Вона мала рекомендаційний характер, містила 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інституції міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів.

До проведення Всеукраїнського тижня права активно долучилися і працівники обласного Управління Державної міграційної служби.

6 грудня, для студентів факультету «Екології і права» Житомирського Національного агроекологічного університету завідувачем сектору юридичного забезпечення УДМС Оленою Юхимчук проведена лекція на тему «Участь Державної міграційної служби України у забезпеченні прав людини».

В рамках Тижня, в учнівських та студентських колективах організовано й проведено низку право-освітніх заходів.

Для учнівської та студентської молоді проведені цикл лекцій, присвячених проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб,  роз’яснені вимоги законодавства України у сфері міграції.

         На завершення Тижня права, 8 грудня, у навчальних закладах області за участю працівників міграційної служби Житомирщини відбувся Всеукраїнський урок «Права людини» - з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Управління ДМС у Житомирській області