На Житомирщині для представників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад…

На Житомирщині для представників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад проведено лекцію з питань дотримання міграційного законодавства

На Житомирщині для представників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад проведено лекцію з питань дотримання міграційного законодавства

З 14 по 18 січня на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської облдержадміністрації тривають навчання відповідальних за кадрову роботу сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад області.

14 січня перед представниками об’єднаних територіальних громад Житомирщини з лекцією щодо дотримання законодавства у сфері міграційної діяльності виступив перший заступник начальника УДМС  України в Житомирській області Анатолій Федорчук.

Зокрема, Анатолій Адамович розповів присутнім про стан міграційної ситуації на території області та м. Житомира, довів відповідні нормативно-правові акти, якими керуються працівники міграційної служби під час оформлення документів на імміграцію та перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства.

Для представників об’єднаних територіальних громад області змодельовані відповідні алгоритми дій при спілкуванні з іноземцями, продемонстровані посвідки на тимчасове та постійне проживання іноземців та осіб без громадянства, які іммігрували в Україну.

Перший заступник начальника Управління проінформував присутніх, що упродовж 2018 році в УДМС та  територіальних підрозділах області оформлено 107 тисяч 766 біометричних паспортів для виїзду за кордон, що на 18,6 тисяч більше, ніж у 2017 році та 42 тисячі 787 паспортів у формі картки, що майже на 10 тисяч перевищує показники 2017 року.

За надані населенню адміністративні послуги ДМС на рахунок місцевих бюджетів Житомирської області перераховано коштів у сумі 43 млн 703 тисячі грн, що на 10 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Для налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування такі навчання заплановано проводити регулярно.

Управління ДМС у Житомирській області