На Житомирщині проходять цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині проходять цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині проходять цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На території Житомирської області з 1 серпня тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

За час проведення спільних цільових профілактичних заходів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 125 порушників паспортно-візових правил.

Територіальними підрозділами Управління ДМС України в Житомирській області виявлено тридцять три нелегальних мігранта, у відношенні яких прийнято 23 рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження. Двом із них заборонений в’їзд в Україну, щодо п’яти інших прийнято рішення про добровільне повернення.

18 серпня у результаті спецоперації кримінальної поліції ГУНП Житомирщини за участі бійців «КОРДу» затримано кримінального авторитета, громадянина однієї з країн Кавказького регіону, на прізвисько «Зурік». За інформацією поліцейських, чоловік причетний до організації розбійних нападів, крадіжок з квартир і транспортних засобів, а також мав на меті налагодити вплив на ситуацію з незаконним видобутком бурштину.

Під час огляду автомобіля було виявлено та вилучено ручну гранату, білий порошок, схожий на амфетамін, та каміння, за зовнішними ознаками подібне до бурштину.

Операція «Мігрант» на території області триває.

Управління ДМС у Житомирській області