На Житомирщині відзначили День Соборності України

На Житомирщині відзначили День Соборності України

На Житомирщині відзначили День Соборності України

22 січня, житомиряни, як і вся Україна, відзначили День Соборності. На пішохідній вулиці Житомира – Михайлівській сотні житомирян та гостей обласного центру утворили «живий ланцюг єдності», після чого під звуки військового духового оркестру пронесли великий прапор України до майдану Корольова.

А 100 років тому, саме у цей день, в м. Києві Державно-правовим Актом Четвертого Універсалу Української Центральної ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки від Росії.

Універсал проголосив УНР «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу», а виконавчий орган, Генеральний Секретаріат — Радою Народних Міністрів.

В урочистостях взяла участь і делегація Управління ДМС України в Житомирській області на чолі з її керівником Олександром Радьком.

«Для нашої держави День Соборності має особливе значення. Українські патріоти, ціною власних життів, своєю силою, вірою у торжество справедливості відстоювали та продовжують відстоювати єдність і недоторканість території, гідність та свободу. І це ще одне підтвердження, що український народ має сильний, вільний та незламний дух. Україна - єдина і неподільна!» – відзначив на урочистостях начальник обласного Управління Державної міграційної служби.

Управління ДМС у Житомирській області