УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Житомирщині вручено першу посвідку на тимчасове проживання у вигляді картки

На Житомирщині вручено першу посвідку на тимчасове проживання у вигляді картки

На Житомирщині вручено першу посвідку на тимчасове проживання у вигляді картки

Як відомо, з 10 вересня для іноземних громадян посвідки на тимчасове проживання в Україні почали оформлювати у вигляді картки. З початку дії цього нововведення за такою послугою до Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області звернулось 92 іноземця.

Начальник Управління ДМС в області Олександр Радько привітав з отриманням першої посвідки нового зразка громадянина Індії, який звернувся за відповідною послугою до міграційної служби Житомирщини.

Нагадаємо, що отримувачами такої послуги є іноземці або особи без громадянства, які на законних підставах тимчасово перебувають на території України та які:

  • досягли 16-річного віку або не досягли 16-річного віку, але самостійно прибули в Україну з метою навчання, — на підставі заяв-анкет, поданих ними особисто;
  • не досягли 16-річного віку або визнані обмежено дієздатними чи недієздатними, — на підставі заяв-анкет осіб, зазначених у частинах другій — тринадцятій статті 4 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», до яких вони прибули з метою возз’єднання сім’ї.

З 1 листопада у підрозділах міграційної служби розпочинається оформлення для іноземців та осіб без громадянства посвідок у формі картки і на постійне проживання в Україні.

Управління ДМС у Житомирській області