УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Житомирщині завершились цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині завершились цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант»

На Житомирщині завершились цільові профілактичні заходи  під умовною назвою «Мігрант»

На території Житомирської області з 1 серпня тривала активна фаза цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби, Головного управління поліції, Служби безпеки, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

З початку операції перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

За час проведення спільних цільових профілактичних заходів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 167 порушників паспортно-візових правил.

Територіальними підрозділами Управління ДМС України в Житомирській області виявлено 72 нелегальних мігрантів, у відношенні яких прийнято 66 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження.

Одинадцятьом із них заборонений в’їзд в Україну, щодо двох інших прийнято рішення про примусове видворення.

Так, Корольовським районним судом Житомирської області прийнято рішення про примусове видворення з України громадянина Грузії Ц., який вчинив злочин на території нашої держави та продовжував подальші протиправні дії.

Працівниками Головного Управління Національної поліції в області даний громадянин був затриманий. В УДМС підготовлені відповідні матеріали і 23 серпня цього року рішення суду про примусове видворення зазначеного громадянина було виконано.

Окрім, виявлених порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, на яких складені адміністративні протоколи, на користь держави стягнуто штрафів на суму 230 тисяч гривень.

 

Управління ДМС у Житомирській області