Начальник ГУ ДМС в Одеській області Олена Погребняк та перший заступник начальника Іван Безкищенко…

Начальник ГУ ДМС в Одеській області Олена Погребняк та перший заступник начальника Іван Безкищенко прийняли гостей з Республіки Польща.

Начальник ГУ ДМС в Одеській області Олена Погребняк та перший заступник начальника Іван Безкищенко прийняли гостей з Республіки Польща.

Відвідали Головне управління представники  Департаменту з питань процедури біженців польського  Управління у справах іноземців у Варшаві, а саме: Патриція Пшешлакевич-Рогозинська, Анна Козловська та Олександра Шумілевич. Також на зустрічі були присутні представники ГО»Десяте квітня».

Метою обговорення стала ситуація, яка склалась з внутрішньо переміщеними особами на території України. Польські представники зазначили, що громадяни України, які проживали в Луганській та Донецькій областях , а також на території Криму, звертаються до них з метою отримання статусу біженця. Тому вирішили краще побачити та вивчити дану тему самостійно, щоб зрозуміти ситуацію, яка склалась в даних осіб.

Олена Погребняк розказала про проблеми, які виникають під час документування внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в населених пунктах, що розташовані  на території анексованого Криму та тимчасово окупованих  територіях Донецької та Луганської областей.

Перший заступник начальника Іван Безкищенко розказав гостям, як проводиться процедура ідентифікації осіб та про проблеми, які виникають при даній процедурі.

Гості з Варшави залишились задоволені результатами зустрічі та подякували керівництву Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області за гостинність та співпрацю.

Головне управління ДМС в Одеській області