УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Начальник міграційної служби області виступив з інтерв’ю на ТРК «Вінниччина»

Начальник міграційної служби області виступив з інтерв’ю на ТРК «Вінниччина»

Начальник міграційної служби області виступив  з інтерв’ю  на ТРК «Вінниччина»

Начальник міграційної служби Вінницької області Борис Наливайко надав інтерв’ю  телерадіокомпанії «Вінниччина».

У черговий раз повідомлено, що 3 жовтня Кабінетом Міністрів України  прийнято постанову №795 «Про внесення змін до ПКМУ №302 від 25.03. 2015», якою змінено  пордок оформлення ІД-паспорта.

Вже з 1 листопада  громадяни України мають можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі ІД-картки за бажанням.

Обов’язкової зміни документів законодавством не передбачено, а всі раніше видані документи є чинними до завершення терміну їх дії.

Також поінформовано що за угодами Урядів, власники IД-паспортів зможуть безвізово перетинати кордони до Туреччини, Грузії та Республіки Молдова.

Доведено і про стан оформлення паспортних документів, зокрема про паспорт громадянина України у вигляді «ІД-картки, його переваги, вартість та порядок оформлення.  

Борис Наливайко запевнив, що ніякого ажіотажу з оформлення паспортів громадян України немає, а документи оформляються вчасно у встановлені законодавством терміни. Сьогодні паспорти оформляються у 32-х територіальних підрозділах, 5-ти ЦНАПах, при цьому докладається максимум зусиль щодо надання якісних адміністративних послуг.

Управління ДМС у Вінницькій області