Начальник міграційної служби Вінниччини прийняв участь у відкриття ЦНАПУ в с. Якушинці

Начальник міграційної служби Вінниччини прийняв участь у відкриття ЦНАПУ в с. Якушинці

Начальник міграційної служби Вінниччини прийняв участь  у відкриття ЦНАПУ в с. Якушинці

Мешканці Якушинецької об’єднаної територіальної громади матимуть змогу оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон у місцевому Центрі надання адміністративних послуг.

Привітати громаду завітали перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, начальник управління ДМС України у Вінницькій області Борис Наливайко та голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко.

«Якушинецька громада досягла значних успіхів, адже вперше в Україні тут з’явилася муніципальна поліція. ЦНАП надає 70 адмінстративних послуг громадянам. А від сьогодні ви розпочинаєте оформлення та видачу ID-карток і закордонних паспортів. Цей крок є абсолютно логічним, і ваша громада стає на голову вище від сусідів. Усе, що ви робите і ваш досвід притягують до вас інші громади. ЦНАПи – це перш за все, якісна послуга, вчасна послуга і питання боротьби з корупцією. Через такі прозорі офіси ми можемо викорінити дане явище. Тож бажаю, аби ваш ЦНАП став показовим не лише для ОТГ, а й для міст і районних центрів», - зазначив Андрій Гижко.

 Борис Наливайко привітав мешканців с.Якушинці із запровадженням Центру та пообіцяв  із свого боку методичну та практичну допомогу у роботі по лінії Державної міграційної служби. 

«Сьогодні ми стали ще на крок ближче до наших жителів і це дуже відповідальна послуга. Працівники Центру пройшли стажування та навчання в управлінні міграційної служби області, тож послуги із оформлення та видачі ID-карток та закордонних паспортів надаватимемо швидко і якісно», - запевнила керівник Центру Оксана Романюк.

Крім цього присутні оглянули хід будівництва нового приміщення Центру надання адміністративних послуг Якушинецької ОТГ, який планують завершити у  І-ІІ кварталі 2019 року.

Управління ДМС у Вінницькій області