Начальник міграційної служби Вінниччини провів брифінг щодо незаконних мігрантів

Начальник міграційної служби Вінниччини провів брифінг щодо незаконних мігрантів

Начальник міграційної служби Вінниччини  провів брифінг щодо незаконних мігрантів

11 квітня начальник УДМС Вінницької області Борис Наливайко, провів брифінг із журналістами ТК «1+1»,  ТРК «Україна» та місцевої газети «33 Канал». 

Борис Наливайко поінформував представників ЗМІ про ситуацію щодо порушення законодавства громадянкою Японії, її чоловіком громадянином Російської Федерації та їх п’ятьох дітей, двоє з яких народилися вже в Україні.

Всі вони мешкають у селі на території нашої області з 2014 року, з порушенням вимог міграційного законодавства України. Як громадянка Японії так і її чоловік, обоє мали протерміновані паспорти своїх країн. Забезпечити законність свого перебування на території України вони не мали законних підстав, - повідомив начальник УДМС.

Також доведено, що у 2017 році зазначених громадян було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) та зобов’язано добровільно покинути державу. Разом з тим вищевказані іноземці за межі держави не виїхали та продовжують мешкати у селі порушуючи правила перебування іноземців на території України.

Крім того, повідомлено, що Управлінням ініційовано звернення до ДМС України та надзвичайного уповноваженого Посла Японії в Україні щодо сприяння у документуванні паспортними документами та довідок для слідування до країн походження.

Борис Наливайко також повідомив, що громадянина України, який надав житло   притягнуто до відповідальності за ст. 206 КУпАП (Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг).

На сьогоднішній день Управлінням вирішується питання щодо примусового видворення іноземців-порушників до країн походження, виключно у рамках визначених законодавством України.

Управління ДМС у Вінницькій області