Начальник міграційної служби Вінниччини провів просвітницьку роботу із студентами кооперативного…

Начальник міграційної служби Вінниччини провів просвітницьку роботу із студентами кооперативного інституту

Начальник міграційної служби Вінниччини провів просвітницьку роботу  із  студентами кооперативного інституту

6 грудня, у рамках проведення Всеукраїнського тижня права, з метою проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи, начальник УДМС області Борис Наливайко, провів лекцію студентам Вінницького кооперативного інституту.

На запрошення ректора інституту, доктора економічних наук, професора
Анатолія Драбовського, студентам було доведено про міграційну політику України, роль ДМС у процесах, які відбуваються в країні, поняття міграції, їх види та сучасні проблеми міграції.

Студентам доведено про міграційне становище країн Європейського союзу, про умови та причини збільшення міграційного потоку у тому числі незаконних мігрантів.

Про права та обов’язки мігрантів, у тому числі найбільш вразливої її категорії, - шукачів притулку (біженців), які вимушено через конфлікти, революції та з політичних переконань шукати притулок в інших державах. 

Про роль та дослідження Міжнародної організації міграції щодо опитування громадян інших держав залишитися на території України, про погляди іноземців щодо ставлення до них наших співвітчизників. Про кількість іноземних громадян, які постійно мешкають в Україні та окремо в області, а також студентів, що навчаються у державі та Вінницьких ВУЗах.

Поінформовано про заходи органів та підрозділів ДМС України щодо подолання і протидії незаконної міграції, його зменшення та вжиття відповідних заходів реагування.

Завершуючи лекцію Борис Наливайко наголосив студентам на толерантному та поважливому ставленні до іноземців, у якому б статусі вони не перебували. Наведено приклади таких негативних явищ у інших державах та навіть регіонах, де через не сприйняття мови, етносу, звичаїв інших національностей та меншин розгоралися військові конфлікти.

Борис Наливайко відповів на всі запитання, що ставилися студентами, зокрема про біометричні документи та правила безвізового режиму до країн ЄС.  

Ректор інституту Анатолій Драбовський щиро подякував за змістовну лекцію та було узгоджено питання щодо подальшої систематичної співпраці з висвітлення законодавства та міграційних процесів студентам.   

Управління ДМС у Вінницькій області