Начальник міграційної служби Вінниччини провів просвітницьку роботу із студентами

Начальник міграційної служби Вінниччини провів просвітницьку роботу із студентами

Начальник міграційної служби Вінниччини провів  просвітницьку роботу із  студентами

28 березня, з метою проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи, начальник УДМС області Борис Наливайко, провів зустріч із слухачами  Центру регіональних досліджень Вінницького торгово-економічного Університету.

За ініціативи доктора економічних наук, професора Олександра Денисюка та начальника Управління,  студентам було доведено окремі розділи міграційного законодавства України, про роль ДМС у процесах, що відбуваються в країні, поняття міграції, їх види та сучасні проблеми міграції.

Доведено про міграційне становище країн Європейського Союзу, про умови та причини збільшення міграційних процесів, у тому числі незаконної міграції. Про права та обов’язки мігрантів, а також найбільш вразливої її категорії, - шукачів притулку (біженців), які через збройні конфлікти, революції та з політичних переконань вимушені шукати притулок в інших державах. 

Звернуто увагу на роль та дослідження Міжнародної організації міграції (МОМ) щодо опитування громадян інших держав залишитися на території України, про погляди іноземців щодо ставлення до них наших співвітчизників. Про кількість іноземних громадян, які постійно мешкають в Україні та окремо в області, а також студентів, що навчаються в Україні  та окремо у ВУЗах міста Вінниці.

Повідомлено про заходи органів та підрозділів ДМС України щодо подолання і протидії незаконної міграції, його зменшення та вжиття відповідних заходів реагування, а також доведено результати підрозділів Управління у протидії нелегальній міграції протягом 2017 року.

Борис Наливайко наголосив студентам на толерантному та поважливому ставленні до іноземців, у якому б статусі вони не перебували. Наведено приклади таких негативних явищ у інших державах та навіть регіонах, де через не сприйняття мови, етносу, звичаїв інших національностей та меншин розгоралися військові конфлікти. 

Очільник обласного Управління також відповів на всі запитання, що ставилися студентами, зокрема про біометричні документи та правила безвізового режиму до країн ЄС, повідомив свої біографічні дані та особисте життя.  

Олександр Денисюк щиро подякував за змістовну лекцію, також при цьому  було узгоджено питання щодо подальших систематичних зустрічей із молоддю.   

Управління ДМС у Вінницькій області