Начальник міграційної служби Вінниччини провів робочу зустріч з представниками громадської організації…

Начальник міграційної служби Вінниччини провів робочу зустріч з представниками громадської організації «Паросток»

Начальник міграційної служби Вінниччини провів робочу зустріч з представниками громадської організації «Паросток»

Борис Наливайко, у рамках вимог Конвенції ООН про права осіб з обмеженими можливостями на період до 2020 року, провів зустріч із представниками громадської організації, що піклується правами зазначеної категорії осіб.

Так, 1 жовтня із представниками Вінницької міської громадської організації соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді «Паросток» проведено робочу зустріч, на якій обговорили питання профілактики та інформування громадськості щодо протидії торгівлі людьми і надання адміністративних послуг громадянам з обмеженими можливостями.    

Під час зустрічі Борис Наливайко поінформував про кількість пандусів, які розміщені у територіальних підрозділах, про проведені заходи щодо інформування громадян з питань профілактики торгівлі людьми та надання послуг населенню.  

Було досягнуто домовленості щодо проведення низки занять із залученням представників громадської організації «Паросток» та співробітниками Управління, на яких доводитимуться вимоги щодо якісного і безперешкодного надання послуг громадянам з обмеженими можливостями та надання всілякої допомоги.

 Із свого боку Борис Наливайко запевнив, що Управлінням буде вживатися вичерпних заходів з питань надання послуг вказаній категорії населення, у тому числі будуть проводитися «кущові» заняття із залученням представників подібних організацій. Також у всіх підрозділах УДМС буде систематично проводитися робота із інформування громадян, також і за допомогою шрифту «Брайля» у буклетах.

Крім цього, вирішено із залученням ГО «Паросток» розробити буклети, інформаційні банери, відзняти інформаційний відео сюжет про порядок звернення громадян та надання їм послуг у підрозділах міграційної служби. А також за додатковою домовленістю буде визначено дату та час щодо проведення заходів з надання послуг групі громадян у Піщанському районі, де зосереджено компактне проживання у соціальному центрі осіб з вадами слуху і мови. 

Вислухано пропозицію щодо можливого інформаційного, голосового повідомлення веб-сайтом ДМС України громадян з вадами зору.  

Борис Наливайко подякував за змістовну роботу і слушні пропозиції та запевнив, що Управління із свого боку завжди готове допомогти особам з обмеженими можливостями і вживатиме максимум зусиль у сприянні громадянам при наданні послуг.   

Управління ДМС у Вінницькій області