Начальник міграційної служби Вінниччини виступив у прямому ефірі на обланому телебаченні

Начальник міграційної служби Вінниччини виступив у прямому ефірі на обланому телебаченні

Начальник міграційної служби Вінниччини виступив  у прямому ефірі на обланому телебаченні

19 лютого начальник УДМС Вінниччини Борис Наливайко, о 19:30 годині  провів інтерв’ю на обласному телебаченні ТРК «ВІНТЕРА».

У прямому ефірі Борис Наливайко повідомив мешканцям області результати роботи  Управління за минулий рік. Довів зміни міграційного законодавства, зокрема про порядок оформлення паспортних документів з безконтактним електронним носієм. 

Повідомлено, що у всіх районах області встановлено робочі станції та запроваджено процес оформлення і видачі паспортів громадян України у вигляді ID-картки.

Поінформовано про кількість  оформлення паспорта громадянина України.   

Борис Наливайко повідомив, що станом на 19 лютого паспорти вже оформлені та видаються громадянам (термінові) за 3 лютого 2018 року.  

Зазначено про запровадження електронної черги для оформлення паспортних документів та про механізм її роботи.    

Поінформовано про спільну роботу Управління з правоохоронними органами щодо протидії незаконній міграції, як результат вдалося досягти позитивних результатів. За порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 1067 осіб, у т.ч. прийнято рішень про примусове повернення в країну походження – 353. Виконано рішень про примусове повернення в країну походження – 286. Скорочено строк перебування в Україні - 22.

Окремо повідомлено Вінничанам про роботу сектору з шукачами захисту. Доведено, що обласне Управління забезпечує цей напрямок роботи ще й по Житомирській області. На сьогодні офіційно зареєстровано біженців 38 іноземних осіб та 23 особи, що потребують додаткового захисту в Україні.

Борис Наливайко запевнив, що служба активно реформується, постійно здійснюється відповідна реалізація державної політики з питань міграції, в частині протидії незаконній міграції та надання якісних адміністративних послуг громадянам. Також надано відповіді на дзвінки громадян, які задавали питання у прямому ефірі.  

Управління ДМС у Вінницькій області