Начальник першого міського відділу м. Вінниці поінформувала телеглядачів у прямому ефірі на ТК…

Начальник першого міського відділу м. Вінниці поінформувала телеглядачів у прямому ефірі на ТК «ВІТА»

Начальник першого міського відділу м. Вінниці поінформувала телеглядачів у прямому ефірі на ТК «ВІТА»

Керівник І-го міського відділу УДМС у місті Вінниці Ірина Прудиус поінформувала телеглядачів про паспортні документи у прямому ефірі рубрики «Ліцеїст» на Вінницькому місцевому телевізійному каналі «ВІТА».

Формат телевізійного проекту передбачає участь учнів ліцею №7 м. Вінниці у прямому ефірі впродовж 40-ка хвилин, на який запрошують фахівців з різних сфер та галузей. Спілкування відбувається у вигляді дискусії, зокрема запитань ліцеїстів до запрошених гостей та отримання на них фахових відповідей.

Під час трансляції телевізійної передачі, із свого боку Ірна Прудиус повідомила присутнім та  глядачам, про стан оформлення паспортних документів, зокрема про паспорт громадянина України у вигляді «ІД-картки, про його переваги та порядок отримання. Про права та обов’язки громадян щодо паспортних документів. Повідомлено про функції та компетенцію Державної міграційної служби України, чим займається та про її будні.

Також доведено, що 3 жовтня Кабінетом Міністрів України  прийнято постанову №795 «Про внесення змін до ПКМУ №302 від 25.03. 2015», якою внесено зміни щодо порядку оформлення ІД-паспорта. Тепер громадяни матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на ІД-картку вже за бажанням.

Крім цього, доводилося про роботу, яку здійснюють підрозділи міграційної служби, зокрема і щодо протидії незаконній міграції, її результати та інше.   

Керівник відділу поінформувала, що паспорти у вигляді ІД-карток та паспорти для виїзду за кордон оформляються також і в центрах надання адміністративних послуг. Йшлося також і про зміни у законодавстві та реформуванні міграційної служби на краще.

Управління ДМС у Вінницькій області