Начальник УДМС України у Вінницькій області Наливайко Б.О. провів прес-конференцію з місцевими…

Начальник УДМС України у Вінницькій області Наливайко Б.О. провів прес-конференцію з місцевими засобами масової інформації

Начальник УДМС України у Вінницькій області Наливайко Б.О.  провів прес-конференцію з місцевими засобами масової інформації

27 липня 2017 року начальник УДМС України у Вінницькій області Наливайко Б.О. провів прес-конференцію в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації із місцевими засобами масової інформації та телебаченням, з питання роз’яснення оформлення та видача біометричних документів.

Начальник управління Наливайко Б.О. проінформував населення області, що з 11 червня 2017 року українські громадяни отримали можливість подорожувати країнами Європи без віз. Одним із документів необхідним для цього є біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Із запровадженням безвізового режиму кількість охочих отримати закордонний біометричний паспорт збільшилась в 2-3 рази, у порівнянні з початком року. На даний час ажіотаж також ще пов’язаний із настанням сезону відпусток. Тому на зниження попиту чекаємо вже у серпні цього року».

На даний час у всіх, без винятку, 32-х територіальних підрозділах області встановлено робочі станції Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами (ЄІАС УМП) на 57 робочих місць, де громадяни мають змогу оформити паспорти громадян України у вигляді ІД-картки та паспорти громадян України для виїзду за кордон.

Також Наливайко Б.О. проінформував громадян про те, що восени поточного року планується встановлення електронної черги в УДМС.

Упродовж 2017 року територіальними підрозділами прийнято громадян для оформлення ID-картки - 15 102, оформлено - 48 541 замовлення на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

На рахунок УДМС протягом першого півріччя надійшли кошти за надані адмінпослуги та реалізовану бланкову продукцію на загальну суму 33 076,2 тис.грн., з них перераховано до місцевих бюджетів Вінницької області понад 17 481,2 тис. грн.   В середньому за добу на рахунок надходить близько 200,00 тис.грн.

Під час прес-конференції начальник управління Наливайко Б.О. довів вимоги постанов Кабінету Міністрів України від 7 травня 2014 року  № 152 та від 25 березня 2015 року № 302, які регламентують порядок оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон і паспорта громадянина України – ID картки.

Відповів на запитання журналістів, які були присутні на прес-конференції.

Управління ДМС у Вінницькій області