Начальник УДМС України в Полтавській області взяв участь у відеоселекторній нараді з питань співпраці…

Начальник УДМС України в Полтавській області взяв участь у відеоселекторній нараді з питань співпраці силових структур регіону в рамках проведення операції «Мігрант».

Начальник УДМС України в Полтавській області взяв участь у відеоселекторній нараді з питань співпраці силових структур регіону в рамках проведення операції «Мігрант».

Цього року розпочалася вже традиційна щорічна всеукраїнська операція “Мігрант”. 15 лютого в Головному управлінні Нацполіції в Полтавській області відбулася міжвідомча відеоселекторна нарада керівництва Головного управління Національної поліції в Полтавській області  та територіальних підрозділів ГУ НП, яка мала на меті накреслити стратегію і тактику проведення цієї операції на території області.

В засіданні взяли участь керівництво ГУНП, начальники відділів та відділень поліції, представники Управління СБУ в Полтавській області. Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області представили начальник Управління Сергій Шостак, заступник – начальник відділу у справах іноземців та ОБГ Микола Якименко та керівники територіальних підрозділів служби.  

На території Полтавської області зараз триває підготовчий етап операції «Мігрант», практичний розпочнеться з 21 лютого та триватиме до кінця квітня. Метою проведення цільових заходів є – розкриття злочинів, до вчинення яких причетні іноземні громадяни, а також кримінальних правопорушень, жертвами яких стали іноземці. Відповідні заходи направлені на виявлення порушників установлених законодавством правил перебування в Україні, нелегальних мігрантів та інших іноземців, які не мають підстав для перебування в державі.

В рамках регламенту роботи розглянуті проблемні питання з організації протидії незаконній міграції, прийняті відповідні рішення щодо покращення співпраці при виконанні даних завдань.

Управління ДМС у Полтавській області