Начальник УДМС в області Олександр Радько дав інтерв’ю заступникові головного редактора…

Начальник УДМС в області Олександр Радько дав інтерв’ю заступникові головного редактора обласної офіційної громадсько-політичної газети Житомирщина Володимиру Васильчуку

Начальник  УДМС  в  області  Олександр  Радько дав інтерв’ю  заступникові  головного  редактора обласної  офіційної  громадсько-політичної  газети  Житомирщина Володимиру Васильчуку

Начальник Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Олександр Радько зустрівся із заступником головного редактора обласної офіційної громадсько-політичної газети «Житомирщина» Володимиром Васильчуком та відповів на питання, які останнім часом турбують жителів області.

Керівник міграційної служби області проінформував наскільки зросла кількість громадян, які бажають отримати біометричний паспорт, його вартість, де у Житомирі можна отримати такий паспорт, який час це займе та чи можуть українці, маючи біометричний паспорт, працевлаштуватися за кордоном, або навчатися.

Зокрема, Олександр Сергійович повідомив, що з початку року в УДМС України в Житомирській області оформлено  59248 закордонних паспортів, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ця кількість збільшилась удвічі.

Найбільше закордонних паспортів оформлено в Управлінні ДМС за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська,44 – майже 17 тисяч.

Для оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон до територіальних підрозділів міграційної служби області звернулося з початку року у м. Бердичеві 5690 громадян, у м. Новоград-Волинському – 5345, м. Коростені – 3569.

В Богунському районному відділі міграційної служби оформлено 5959 закордонних паспортів, в Корольовському районному відділі – 5004.

Разом з тим, начальник УДМС в області зазначив, що сьогодні дійсно є затримки у видачі закордонних паспортів. Ці затримки є тимчасовим явищем, оскільки спричинені тимчасовим стрімким зростанням попиту на паспорти.

Він нагадав, що виготовлення паспортів здійснюється в м. Києві на Державному підприємстві «Поліграфкомбінат «Україна». Також, Олександр Сергійович запевнив жителів області, що найближчим часом строки видачі закордонних паспортів повернуться до норми.  Державною міграційною службою України здійснюються усі можливі заходи для уникнення затримок видачі паспортів.

Управління ДМС у Житомирській області