Начальник УДМС Вінниччини надав інтерв’ю телеканалу «ВІНТЕРА»

Начальник УДМС Вінниччини надав інтерв’ю телеканалу «ВІНТЕРА»

Начальник УДМС Вінниччини надав  інтерв’ю  телеканалу «ВІНТЕРА»

5 липня начальник міграційної служби Вінниччини Борис Наливайко надав інтерв’ю журналісту телеканалу «ВІНТЕРА» Ельвірі Бондаренко.

Очільник обласного Управління, повідомив телеглядачам про результати роботи територіального органу за поточний рік. Доведено про зміни законодавства у міграційних процесах. Повідомлено про кількість іноземних громадян та осіб без громадянства, які мешкають на території області, зокрема зазначено, що постійно в області проживає майже 10 тисяч іноземців, яким видано посвідки на постійне місце проживання. Найбільша кількість іноземців - це студенти Вінницьких вищих навчальних закладів. 

Управлінням міграційної служби ініційовано та проведено ряд спільних заходів з ГУ Національної поліції, УСБУ та Державною прикордонною службою по протидії незаконній міграції. У період лютого-квітня в області проведено оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Мігрант». У ході його проведення виявлено 98  незаконних мігрантів.

Борис Наливайко зазначив, що всього за порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто - 439 (у минулому році – 399) осіб, з яких: за ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення - 324; за ст. 204 - 1 та за ст. 205 - 114.

Прийнято 152 рішення про примусове повернення іноземців у країни походження. Виконано 101 рішення про примусове повернення. Прийнято 7 рішень про примусове видворення іноземців.

За рішеннями судів, до пунктів тимчасового тримання іноземців (ПТПІ) розміщено 3-х іноземних громадян. Виконано 5 рішень суду про примусове видворення у країни походження.

Прийнято 14 рішення про заборону в’їзду в Україну. Скорочено строк перебування 6 іноземцям. Накладено адміністративних штрафів на суму 290 430 гривень.   

Також, Борис Наливайко повідомив, що на УДМС покладено повноваження з виконання завдань у частині роботи з біженцями та шукачами притулку у межах Житомирської і Вінницької областей.

Сьогодні в області нараховується 38 біженців, з 10 країн світу та 24 іноземці, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту. Для цієї роботи у 2013 році у м. Вінниці відкрито та успішно функціонує надсучасне приміщення сектору з роботи із шукачами притулку. Таких приміщень в Україні є лише одиниці.

Борис Наливайко запевнив, що керівництво УДМС у повній мірі усвідомлює всю відповідальність щодо належної організації службової діяльності підпорядкованих підрозділів у часи активного реформування та запевнив, що очолюване ним  Управління постійно здійснює належну і відповідну реалізацію державної політики з питань міграції та надання якісних адміністративних послуг громадянам. Ведеться активна роботи щодо підвищення іміджу Служби та дотримання чинного законодавства України.

Управління ДМС у Вінницькій області