Начальник УДМС Вінниччини надав роз’яснення на обласному радіо

Начальник УДМС Вінниччини надав роз’яснення на обласному радіо

Начальник УДМС Вінниччини надав роз’яснення  на обласному радіо

12 лютого начальник УДМС області  Борис Наливайко провів інтерв’ю на Вінницькму обласному радіо журналісту Наталії Тукало.

О 17 годині упродовж 45 хвилин у рубриці «З перших вуст» Борис Наливайко, у прямому ефірі розповів слухачам про результати роботи обласного управління та підпорядкованих підрозділів. Доведено про зміни законодавства у міграційних процесах, зокрема повідомлено про порядок оформлення паспортних документів з безконтактним електронним носієм нового взірця, як ІD-карки (внутрішнього паспорта), так і закордонного. 

Повідомлено, що у 2017 році у всіх без виключення районах області встановлено робочі станції та запроваджено процес оформлення і видачі паспортів громадян України.

Поінформовано про кількість  оформлення паспорта громадянина України - 43 802 (у 2016р.- 38 366). 

Борис Наливайко повідомив, що станом на 12 лютого паспорти вже оформлені та видаються громадянам (термінові) за 28 січня 2018 року.  

Зазначено про запровадження електронної черги для оформлення паспортних документів та про способи потрапляння до черги.    

 Крім цього повідомлено, що упродовж 2017 року управлінням ініційовано та проведено ряд спільних заходів з ГУНП, СБУ та ДПС по протидії нелегальній міграції, як результат вдалося досягти більш позитивних результатів аніж у 2016 році. За порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 1067 осіб          (у 2016р. – 803) осіб, у т.ч. прийнято рішень про примусове повернення в країну походження – 353 (у 2016р. – 232). Виконано рішень про примусове повернення в країну походження – 286 (у 2016р. – 190). Скорочено строк перебування в Україні - 22 (у 2016р. – 8).

Борис Наливайко запевнив, що керівництво УДМС у повній мірі усвідомлює всю відповідальність щодо належної організації службової діяльності підпорядкованих підрозділів у часи активного реформування та запевнив, що ним постійно здійснюється належна і відповідна реалізація державної політики з питань міграції та надання якісних адміністративних послуг громадянам. Ведеться активна роботи щодо підвищення іміджу служби та дотримання чинного законодавства України.  

Управління ДМС у Вінницькій області