Наталія Кирієнко провела семінар для старост об’єднаних територіальних громад Чернігівщини

Наталія Кирієнко провела семінар для старост об’єднаних територіальних громад Чернігівщини

Наталія Кирієнко провела семінар  для старост об’єднаних територіальних громад Чернігівщини

4 жовтня 2017 року заступник начальника Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Наталія Кирієнко взяла участь у семінарі з навчання старост об’єднаних територіальних громад Чернігівщини  на тему «Реєстрація місця проживання фізичних осіб органами місцевого самоврядування».

Організував та провів захід  Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

У ході  конверсаторіуму Наталія Кирієнко ознайомила присутніх з вимогами чинного законодавства України щодо умов та процедури реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб.

Оскільки Державна міграційна служба України є контролюючим  органом  органів місцевого самоврядування саме з питань виконання вимог чинного законодавства при наданні адміністративної послуги із реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання осіб, Наталія Михайлівна   також розглянула проблемні питання, які виникають на практиці. Зокрема це стосується  виконання вимог  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів в місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» та постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №207 «Про затвердження Правил здійснення реєстрації місця проживання, форм необхідних для цього документів та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».  Також заступник начальника міграційної служби Чернігівщини  озвучила присутнім можливі шляхи їх вирішення у рамках чинного законодавства.

Варто зазначити, що семінар проходив у формі діалогу. Тож   Наталія Михайлівна одразу ж у ході лекції надавала вичерпні відповіді  на численні запитання слухачів.

Управління ДМС у Чернігівській області