Наталія Кирієнко взяла участь у семінарі-нараді з державними та приватними нотаріусами Чернігівської…

Наталія Кирієнко взяла участь у семінарі-нараді з державними та приватними нотаріусами Чернігівської області

Наталія Кирієнко взяла участь у семінарі-нараді з державними та приватними нотаріусами Чернігівської області

15 червня 2017 року у Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області відбувся семінар-нарада з державними та приватними нотаріусами Чернігівської області, на тему «Окремі питання організації та контролю за нотаріальною діяльністю і державною реєстрацією, зокрема покращення нотаріальної  практики області та роботи  установ нотаріату, у тому числі при здійсненні нотаріусом функції державного реєстратора».

У заході взяли заступник начальника управління – начальник відділу контролю у сфері нотаріату Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Микола Смук, заступник начальника управління – начальник відділу розгляду звернень у сферах державної реєстрації Управління розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Володимир Нікітін, заступник директора Департаменту – начальник Управління нормативно-правового забезпечення державної реєстрації Департаменту приватного права Міністерства юстиції України Анатолій Лещенко, начальник управління з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції у м. Києві Кирило Міненко, заступник начальника управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Наталія Кирієнко та керівництво Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Розпочав засідання  привітальним словом до учасників заходу начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк, який зазначив, що сьогодні у нотаріусів є унікальна можливість поспілкуватись з профільними фахівцями Міністерства юстиції України та обмінятись практичним досвідом роботи.

 Так Микола Смук розповів присутнім про  практичні недоліки, які допускають у своїй діяльності нотаріуси, та   виявляються під час комплексних або цільових перевірок Міністерством юстиції України.

Наталія Кирієнко  висвітлила актуальні на сьогодні питання щодо порядку оформлення паспорта громадянина України у формі пластикової картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також документування дітей закордонними паспортами.

Володимир Нікітін у своєму виступі зосередився на  особливостях проведення Міністерством юстиції України камеральних перевірок у сфері державної реєстрації, про критерії, за якими проводиться моніторинг реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень говорив.

Анатолія Лещенко у своїй промові озвучив проблемні питання нотаріальної практики у сфері державної реєстрації речових прав на нерухомість, зокрема, реєстрації права власності за спадкодавцем, особливостей внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень тощо.

Кирило Міненко поділився позитивним досвідом нотаріальної практики, висвітлив актуальні питання організації роботи та функціонування установ нотаріату м. Києва.

Також учасники семінару мали змогу поспілкуватися з колегами, обговорити окремі питання вчинення нотаріальних дій та поділитися досвідом роботи у сфері юриспруденції.

Управління ДМС у Чернігівській області