Навчання для територіальних підрозділів УДМСУ в Херсонській області

Навчання для територіальних підрозділів УДМСУ в Херсонській області

Навчання для територіальних підрозділів УДМСУ в Херсонській області

В Управлінні державної міграційної служби відбувся семінар-практикум з працівниками територіальних підрозділів в основу проведення якого покладено доведення до відома вимог законодавства з питань імміграції. Особливу увагу головні спеціалісти приділили висвітленню питань щодо Порядку оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною посвідки на тимчасове та постійне проживання. За новим Порядком вже з 1 червня 2018 року посвідки виготовлятимуть у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Посвідка на тимчасове проживання видається строком на 1 рік, а на постійне проживання – 10 років.

Опрацювали Порядок розгляду заяв про надання дозволу на імміграцію в Україні, а також інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України та їх порядок утримання в пунктах тимчасового перебування.

Знання з даних питань перевірили практично за допомогою тестування.

Наступними актуальними питаннями порядку денного стало вивчення вимог чинного законодавства щодо захисту персональних даних та інформації, а також вивчення Інструкції користувача системи «Megapolis.DocNet» працівниками територіальних підрозділів.

Управління ДМС у Херсонській області