У Львові відбувся круглий стіл щодо судового контролю за затриманням, видворенням та реадмісією…

У Львові відбувся круглий стіл щодо судового контролю за затриманням, видворенням та реадмісією нелегальних мігрантів

У Львові відбувся круглий стіл щодо судового контролю за затриманням, видворенням та реадмісією нелегальних мігрантів

Сьогодні, 24 вересня, у Львові відбувся круглий стіл, ініційований Державною прикордонною службою України за підтримки Євросоюзу та Міжнародної організації з міграції. До заходу були залучені представники Державної міграційної служби України на чолі з першим заступником Голови ДМС Наталією Науменко, а також представники судів усіх інстанцій.

Під час заходу було обговорено особливості адміністративного судочинства України з приводу затримання та вислання іноземців та осіб без громадянства. Зокрема, проблемні питання, що впливають на ефективність реалізації компетентними державними інституціями повноважень щодо затримання, примусового видворення та реадмісії нелегальних мігрантів, законодавчі аспекти здійснення адміністративного судочинства у цій сфері, а також шляхи їх врегулювання, у тому числі – через удосконалення відповідної нормативно-правової бази.

Участь ДМС у спільному обговоренні питань, що стосуються нелегальної міграції, порушених на круглому столі, засвідчує те, що держава та уповноважені на це органи усвідомлюють та розуміють небезпеки, які вона у собі несе. Учасники круглого столу сподіваються, що проведена зустріч у майбутньому мінімізує загрози, які несе нелегальна міграція, та загалом сприятиме стабілізації міграційної ситуації в Україні.